Wolff – Rosberg nije premekan i neće se predati

ros-ham-duel-startŠef Mercedes motorsporta Toto Wolff smatra da Nico Rosberg nije premekan u duelima s Lewisom Hamiltonom i da se neće predati u borbi za naslov sve dok postoje matematičke šanse za preokret.

Rosberg je na VN Singapura smanjio zaostatak za Hamiltonom za 12 bodova, ali je Britanac na VN Japana ponovno povećao svoju prednost u poretku vozača. Nijemcu je na Suzuki u obzir dolazila samo pobjeda i prvi dio posla uspješno je obavio u subotu kada je osvojio najbolju startnu poziciju.

Međutim, Rosberg je još jednom zakazao u okršaju s Hamiltonom na stazi koji ga je u drugom zavoju prisilio na kratko izlijetanje, dovoljno da Rosberg padne na četvrto mjesto.

HAMILTON – PONOSAN SAM NA SEBE

ros-ham-japan-start

Lewis je priznao da je njegovo držanje trkaće putanje bio “čvrst, ali pošten” manevar.

“Nisam htio otići široko i izgurati ga, isprve sam mu pokušao ostaviti mjesta,” rekao je Hamilton.”

“Kad sam došao ispred njega, počelo mi je ponestajati staze i morao je popustiti.”

“Super sam ponosan na sebe jer sam morao izvesti manevar do kraja kako treba, a da nisam, lupao bih se o glavu.”

Hamilton tvrdi da svojom vožnjom nije namjerno izgurao Rosberga.

“Kad ste na vanjskoj putanji morate to očekivati. Teško je, slažem se, ali ovo nije prijateljska partija šaha – nisam učinio ništa opasno što bi nas izbacilo iz utrke. Želio sam pobijediti na utrci.”

WOLFF – ROSBERG NIJE PREMEKAN

Iako su mnogi Rosberga prozvali da je premekan, kako zbog jučerašnjeg popuštanja na startu VN Japana, tako i zbog mnogih drugih situacija u posljednje dvije godine kada ga je Lewis prejednostavno prestizao na stazi, Toto Wolff tvrdi da to nije istina i da se Rosberg neće predati.

“Kako ga ja vidim i kako mislim da se osjeća, nije se predao. Nema šanse da će se ijedan vozač predati dok ima matematičke šanse, barem ne u njegovom slučaju i s njegovim karakterom.”

rosberg-pole-japan-130r
Rosberg je bio sjajan u kvalifikacijama, ali je opet zakazao u utrci…

“Pokušavamo održati dobre odnose u momčadi, bez napetosti.”

“Da, vidjeli smo utrka, poput Bahraina i Belgije 2014., u kojima je bilo određenih napetosti, ali to samo pokazuje koliko su bliske njihove borbe.”

“Ne bih rekao da postoji tendencija da će Lewis prevagnuti u njihovim borbama, nikako.”

Wolff je dodao i da je Hamilton u Japanu nastavio sa sjajnom formom u 2015.

“Bio je vrlo dominantan u Japanu, nastavio je gdje je stao. Nije to bilo kontrolirano kako je izgledalo, ali njegova je vožnja bila vrlo dojmljiva.”

“Imali smo manjih problema s bolidom, vezano uz temperature. Lewis je pobrusio gumu što je uzrokovalo velike vibracije. Kad smo gumu skinuli, bila je izbrušena do same konstrukcije, a to je moglo puno gore završiti. A dosta smo pazili i na šasiju i pogonsku jedinicu jer smo vidjeli znakove mogućih problema s pouzdanošću, što nas je pomalo zabrinulo,” zaključio je Wolff.

japan-podij-mala

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrka prekinuta, Hamilton se razbio, veliki sudar Bottasa i Russella

George Russell i Valtteri Bottas imali su žestoki sudar u 32. krugu VN Emilije Romagne nak…