Juniorska momčad Red Bulla ove godine moći će osloboditi svoj puni potencijal zahvaljujući dijelovima koje će preuzeti od Red Bulla i tako više pozornosti posvetiti drugim razvojnim područjima.

Nakon što je odlučeno da će i Red Bull koristiti Hondine pogonske jedinice u F1 sezoni 2019., postavljen je plan ‘sinergije’ koji dvjema momčadima omogućuje razmjenu dopuštenih dijelova po uzoru na model Haas – Ferrari što smanjuje troškove za Red Bull i Toro Rossu omogućuje da resurse troši na druga područja.

Novi Toro Rosso STR14 koristi Red Bullov stražnji kraj što uključuje mjenjač i stražnji ovjes, ali aerodinamički paket, šasija, vanjske komponente prednjega ovjesa i integracija pogonske jedinice djelo su Toro Rossovih inženjera.

“Ništa se nije promijenilo u procesu dizajna bolida, samo imamo nekoliko varijabli manje s kojima se možemo igrati. Ali u okvirima ograničenih resursa razmjena tehnologije daje nam priliku da se više usredotočimo na druga područja razvoja bolida,” rekao je Toro Rossov tehnički direktor Jody Egginton koji mijenja Jamesa Keya koji će se sredinom 2019. pridružiti McLarenu.

2019-Toro-Rosso-STR14-Honda-MAXF1net-F1tech-front-suspension-S-duct-exit

“U našem slučaju, to nam je omogućilo da se više usredotočimo na dizajn strukture šasije, pakiranja usisnika za hlađenje kočnica i prednji ovjes kao i integraciju sustava za gorivo i sustava za hlađenje.”

“To je rezultiralo prednostima po pitanju pakiranja i smanjenja mase što je momčadi omogućilo veći potencijal za razvoj aerodinamike. Šasija, prema pravilima, potpuno je Toro Rossov dizajn, kao i vanjski dijelovi prednjega ovjesa i svi aspekti sustava za hlađenje, instalacija pogonske jedinice i upravljački stup.”

“Stražnji kraj nam isporučuje Red Bull Technology i on je ključ promjena za Toro Rosso jer od njih dobivamo mjenjač i stražnji ovjes iako smo već neke interne dijelove mjenjača već koristili.”

“Sad možemo uložiti više resursa u integraciju bolida, integraciju pogonske jedinice i sustava hlađenja.”

“Općenito, postoje brojne pozitivne strane zbog mogućnosti fokusiranja na stvari koje izrađuje Toro Rosso i ljudi su zaista prihvatili takav projekt i prihvatili nove izazove.”

2019-Toro-Rosso-STR14-Honda-MAXF1net-F1tech-sidepods-front-MAXF1-featured-image

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclercu novi motor i kazna za VN Brazila

Charles Leclerc dobit će novi Ferrarijev motor na VN Brazila nakon problema s curenjem ulj…